Kuvagalleriat

Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, sanoo vanha sanonta.

Réginald Outhier oli taitava piirtäjä ja tallensi upeine yksityiskohtineen monia piirroksia matkastaan Pariisista Tornionlaaksoon. Kuvat ja kartat tekevät tutkimusmatkasta elävän ajankuvauksen. Vanhat karta kertovat omaa mielenkiintoista tarinaansa maailman muuttumisesta. Retkikunnan muistoksi on pystytetty patsaita ja muistomerkkejä. Upeat maisemat ja ihmisten ystävällisyys ovat säilyneet. Matkan Maupertuis´n Tornionlaaksoon voi tänä päivänä toteuttaa hieman helpommin.

Miltä näyttää Tornionlaakso vanhoihin piirroksiin ja karttoihin tallennettuna? Miltä nämä paikat näyttävät nyt?

Katso kuvagallerioista...

Ajankohtaista!

Uusi sivusto avattu, tervetuloa!

Tervetuloa Maupertuis´n jalanjäljille Tornionlaaksoon.
 Ranskalainen retkikunta vieraili Tornion, Ylitornion ja Pellon alueella tieteellisten tutkimusten merkeissä vuonna 1736 – 1737. Olemme koonneet uusille nettisivuille historiaa ja tarinaa tuosta seikkailusta. Tervetuloa tutustumaan.

Lue lisää

Maupertuis´n Tornionlaakso ja syntymäkaupunki kohtaavat

Toukokuun lopussa Maupertuis-säätiön ja Maupertuisin jalanjäljillä hankkeen edustajia tapaa Saint Malon kaupungin väkeä. Tarkoituksena on keskustella kansainvälisen yhteistyön avaamisesta alueiden välillä.

Lue lisää

• Koe Maupertuis'n
tarinoiden Tornionlaakso!

Maupertuis seurueineen jätti jälkeensä kiehtovia tarinoita 1700-luvun Tornionlaaksosta – paikallisista tavoista ja seurapiirielämästä aina ihmeelliseen luontoon keijuineen ja maahisineen...

Lue lisää

• Tutustu vanhoihin kuviin ja karttoihin!

Miltä näyttää Tornionlaakso vanhoihin piirroksiin ja karttoihin tallennettuna? Miltä nämä paikat näyttävät nyt? Katso kuvagallerioista...

Lue lisää